Kom & Zie Logo
Moldavië

De mensen achter ‘Kom & Zie’

 

logo TPCMHet project 'Vino si Vezi' ( ‘Kom & Zie’)  is een project van de Moldavische organisatie ‘Tinerii pentru Cristos Moldova’ (Youth for Christ Moldova). 

De leiding van het Kom & Zie-huis is in handen van:

  • Sergiu Pavliuc, algemene Manager
  • Ina Covas en Tatiana Scutelnic, projectmanagers van de verschillende afdelingen binnen het dagcentrum (kinderen en jongeren)

De Hervormde Gemeente van Woudenberg is al van het begin bij het project betrokken en stond financieel garant voor zowel de bouw als voor de lopende kosten van de afgelopen jaren. Vanuit de Hervormde Gemeente van Woudenberg werden in 2002 Mariëlle Turculet-de Jong en Joanne Hooijer-van den Bergh uitgezonden voor het werk onder kinderen met een beperking. Joanne is met haar gezin in de zomer van 2011 teruggekeerd en Mariëlle is eind 2014 met het gezin naar Nederland teruggekeerd.

De 'Kom & Zie'commissie...


De financiële stromen en de projectinhoudelijke communicatie zoals aanvragen en rapportages lopen via Kom over en Help (KOEH) met als doel: toetsing aan beleid, projectbegeleiding, accountantscontrole en CBF toezicht. Een belangrijke stap voor de borging van het project waar u zoveel steun aan geeft! De Kom & Zie commissie kan zich nu volledig richten op fondswerving en zorgdragen voor een blijvende betrokkenheid van de Nederlandse achterban op het dagcentrum. Hoewel de leiding nu in Moldavische handen is, blijft het project grotendeels financieel afhankelijk van ons. 
De commissie is blij met deze nieuwe ontwikkeling en we hopen dat de steun voor dit prachtige werk steeds breder wordt en zal gaan toenemen tot ver buiten de regiogrenzen.

De werving van de benodigde gelden voor de aanschaf en verbouwing van het Kom & Zie opvanghuis vindt plaats via de ANBI-erkende stichting OZA (Ondersteuning Zending Activiteiten) in Woudenberg. 

223